Bláznivá kolekce Kanye Westa

Bc. Lucie Drahošová
13.3.2015
  • Móda

Celebrity dnes vyvíjejí aktivity v různých odvětvích a ani módní branže není výjimkou. Proto příliš nepřekvapí, že se rapper Kanye West pustil do návrhářství a nejnověji přiložil ruku k dílu při vzniku kolekce oblečení a bot pro Adidas. Obojí je dech beroucí, ovšem zatímco boty v pozitivním smyslu, kolekcí šatů rapper spíše pobouřil.

Kanye West je světu známý především jako hudebník. V posledních letech se ale hojně angažuje i v módní branži, a to rovnou na nejvyšších příčkách. Na svém kontě má například spolupráci na módní kolekci bot značky Louis Vuitton. Nejnověji se pak pustil do spolupráce se značkou Adidas, pro kterou vytvořil model bot a kolekci oblečení.

Model bot nese název Yeezy Boost a jejich jedinečnost spočívá v kombinaci skvostného designu, pohodlné praktické konstrukce a jednoduchých materiálů. Díky populární technologii odpružení Adidas boost jsou Yeezy Boost mimořádně pohodlné a s ohledem na tvůrčí práci rappera Westa zase vysoce stylové, což je navíc v kombinaci s limitovanou výrobní edicí velkým lákadlem pro všechny módní gurmány.

Tenisky jsou sice minimalistické šedivé barvy, hravost a originalitu ale přinášejí linie a detaily v podobě pružného pásu přes nárt či bočního zipu kombinovaného s falešnými tkaničkami. Celkově jsou snadno kombinovatelné s různými outfity a jistě poslouží k mnoha neformálním příležitostem. Respektive, některým i k těm formálním. Kanye West se je totiž nebál vzít ani na prestižní udílení hudebních cen Grammy 2015. Každopádně deset dní od zahájení prodeje jsou již tyto boty vyprodány, takže v oficiálním prodeji je již nenajdete.

Spolu s botami ovšem rapper představil i kolekci oblečení, která nese název Yeezy Seasons 1. Ta přímo šokuje modely působícími polonahým, otrhaným a neupraveným dojmem. Najdete v ní outfity kombinující vytahané otrhané mikiny či bundy s tělovými legínami, oversized modely, tělové upnuté trikoty nebo modely připomínající hadry prožrané hlodavci. Všem outfitům jednoznačně vévodí minimalismus a suverénnost, se kterou se West nebojí prezentovat kolekci připomínající plejádu bezdomoveckých outfitů. Jak ale sám řekl, chtěl vytvořit kolekci, ve které by oblečení sloužilo k životu, ne naopak. West šel kolekcí oblečení jednoznačně proti proudu a nepochybně vzbudil pozornost, což je ostatně pro jeho osobu typické.

Zdroj a foto: http://www.dezeen.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30