Heijmans vyvinula stylové nájemní domky

Bc. Lucie Drahošová
16.2.2015
  • Architektura

Heijmans vyvinula stylové nájemní domky

Útulné bydlení je snem každého z nás, bohužel po promoci s nástupním platem si jej může málokdo dovolit – a to nejen u nás, ale třeba i v Nizozemsku. Zde ale pomocnou ruku podali rafinovaní developeři, kteří vyvinuli levné prefabrikované dřevěné domky, jež lze navíc bez potíží stěhovat a měnit tak bydliště dle potřeby. Zároveň je celá myšlenka řešením pro řadu nevyužitých parcel v centrech velkých nizozemských měst, které čekají na své využití měsíce i roky. Po tu dobu by totiž mohly posloužit právě jako prostor pro nájemní dřevěné mobilní bydlení.

Nizozemská konstrukční společnost Heijmans vyvinula prefabrikované domky určené především pro mladé absolventy, jejichž počáteční pracovní příjem není dostatečně vysoký na to, aby si mohli dovolit vysoký nájem ve velkých městech, ale zároveň již nedosahují na dotované sociální bydlení. Prefabrikované domky mohou být přivezeny a instalovány na jakékoliv místo během čtyřiadvaceti hodin a nabízejí tak zajímavou možnost nájemního bydlení na neobývaných pozemcích, a to dokonce i na těch, které jsou volné třeba i jen na pár měsíců. Konstrukce stavby totiž umožňuje přesun kdykoliv kamkoliv, a tak není problém se stěhovat se svým domem napříč městem sem a tam.

Prefabrikované domky jsou vyrobeny ze dřeva a tvoří je dvě samostatná patra, která se stěhují jednotlivě. Dolní patro je klasický kvádr, horní je pak kvádr s asymetrickou střechou. Čelní úzké straně dominují rozměrná okna, boční stěny jsou bez oken.

Pokud jde o vnitřek domu, celému interiéru dominuje světlé dřevo, které pokrývá podlahy, stěny i strop. Vybavení pak kompletně zajistila IKEA. Dolní patro je řešeno jako obývák s propojenou jídelnou, částečně oddělenou kuchyní, a také koupelnou a toaletou. Nahoře je pak ložnice s integrovanou pracovnou. Součástí je přitom i přední terasa.

Podle developerů jsou domky určeny pro jednu osobu, čemuž odpovídá pravděpodobně i název Heijmans ONE, mladý pár by ale v dřevostavbě jistě pohodlné bydlení také našel.

Zdroj a foto: http://www.dezeen.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30