Kavárna Fii Fun kombinuje hravost a přírodu

Bc. Lucie Drahošová
12.3.2015
  • Architektura

Pro některé je kavárna místem konzumace kávy, pro jiné místem společenského života, setkávání, relaxace, ale třeba i hraní a zábavy. Pokud patříte do druhé skupiny, pak jednoznačně oceníte kreativitu a hravost kavárny Fii Fun House v Buenos Aires, která vás připomíná kus nefalšované přírody plné asymetričnosti, naturálních tónů, dřevěných prvků i hravých houpaček.

Kavárna Fii Fun House, za jejímž novým designem stojí Íris Cantante, je určená dospělým i dětem. Z toho důvodu šla stranou veškerá formalita a preciznost a naopak provedení dominuje asymetričnost, kreativita a hravost.

V rámci prostorově dominantních prvků design zahrnuje oddělené zóny ukryté v dřevěných ohrazených přístřešcích umístěných v řadě za sebou přímo u výlohy. Tyto různě rozměrné přístřešky fungují jako funkční oddělené boxy, ale zároveň jsou hravé a netradiční. Najít v nich můžete jídelní stůl obklopený šesticí houpaček namísto židlí, herní koutek s klasickým „áčkovým“ stanem a hračkami pro zábavu nejmenších dětí i klasické posezení se stolem a lavicemi.

Pokud jde o vybavení kavárny, k sezení slouží dřevěná zavěšená křesla i závěsné lavice, látkové houpačky připomínající ptačí hnízda, ale i několik klasických židlí.

Celému interiéru dominuje přírodní uklidňující světlá béžová, kterou najdete na gigantických dlažebních kostkách, nábytku, přístřešcích, některých stěnách i dekorativních doplňcích jako jsou oddělovací mezistěny či minimalistické lustry. Co se týče oddělovací stěn, ty připomínají nízký dřevěný laťkový plot, který je navíc doplněn o květináče s živými rostlinami, jež ještě více evokují pocit pobytu venku, na zahradě či v přírodě.

Prodejní pult a prostor pro přípravu kávy je pak rovněž umístěn v přístřešku, tentokrát ovšem vytvořeném pouze z kovové tyčové konstrukce, s ohledem na zachování přehlednosti a otevřenosti prostoru.

Kromě přízemí pak kavárna nabízí i prostory v prvním patře, a to pro účely soukromých akcí. Tyto jsou realizovány v podobném stylu, ovšem s umírněnější volbou vybavení, kdy jsou již omezeny hravé prvky.

Zdroj a foto: http://www.dezeen.com

 

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30