Moderní kuchyně a koupelna v domě z roku 1906

Bc. Jana Štýbnarová
27.8.2014
  • Architektura

Studio Medium Plenty dostalo na starost renovaci kuchyně a koupelny v domě edwardovského stylu z roku 1906 v části San Franciska zvané Cow Hollow. Tento dům je jedinečný nejen historickou hodnotou, ale také svým umístěním s výhledem na most Golden Gate a Sanfranciský záliv.

Jednou z nejdůležitějších věcí bylo zachovat tradiční barvy a uměleckou hodnotu domu. Toto zajistila nadčasovost bílé barvy spolu s teplými odstíny dřevěné podlahy. Třeba bylo i trochu moderního náhledu, který zajistila čistota a jednoduchost sálající ze všeho od zásuvek a polic v kuchyni až po vybavení koupelny. Umění je zde cítit na každém kroku.

Velmi originálně jsou pojaty také stěny kuchyně i koupelny. Kuchyně vypadá jako kdyby byla z pokrčeného papíru, zatímco koupelnu zdobí jedinečná textura dlaždic, které nejsou pouze rovné a hladké jako všude jinde, ale různě vystupují nad ostatní a dodávají prostoru jiný rozměr. Mezi největší ozdobou kuchyně jistě patří podlouhlé okno nad pracovní deskou, nabízející dechberoucí výhled do okolí. V koupelně zase přitahuje pozornost kouzlo fotografického tisku na dřevo, kdy dřevo stále prosvítá a umocňuje tak dojem z fotografie. Vybavení obou místností je již klasické, v kuchyni nechybí ani středový pult s úložným prostorem a místem k sezení a v rozlehlé koupelně zase najdete jak sprchový kout, tak i vanu.

Tuto proměnu kuchyně a koupelny lze jistě hodnotit kladně, snaha jemně včlenit kousek moderny do domu se svou historií se povedla a majitelé tak mohou být spokojeni.

Zdroj: www.design-milk.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30