Originální výstava Truck-A-Tecture

Bc. Jana Štýbnarová
19.8.2014
  • Design

Seznamte se s novou výstavou Truck-A-Tecture pořádanou neziskovou kulturní organizací Kaneko. Jelikož se výstava koná od 27. 6 do 23. 8. 2014 v Omaze v Nebrasce a do ČR nejspíš nezavítá, pojďme se na ni podívat alespoň prostřednictvím fotografií.

Hlavním tématem této výstavy je mobilní architektura s využitím prefabrikovaných konstrukcí. Vystavované jsou pouze 4 objekty od různých amerických designérských studií. Celou výstavou se tak prolínají myšlenky na udržitelnost, technologie, kočovnictví, mobilitu, domov či v americe velmi oblíbené téma kultury řidičů kamionů.

Jedním ze zmíněných vystavovatelů je studio Min I Day, které přišlo s výrobkem Pneumad, což je vlastně nafukovací kupole, ze které se stane přístřešek s průhlednými okny. Doplněn je o oranžové sedací prvky ve tvaru mnohoúhelníků pro ten pravý odpočinek. Po skončení používání se dá přístřešek složit a může být tažen na vozíku za vozidlem, takže jej můžete mít stále s sebou. Vhodný je třeba na pikniky či výlety s rodinou nebo kamarády.

Dalším vystavovaným kouskem je Aero-mobile od studia Office of Mobile Design. Toto studio se zaměřilo především na mobilní bydlení. Přišlo s moderním pojízdným obydlím, které je vyrobené z látky používané na stany napnuté na silném kovovém rámu ve tvaru krychle. Po vyzdvižení této krychle a překlopení dvou stran se dá prostor rozšířit až nad kabinu řidiče a kousek i za vozidlo.

Na výstavě se objevil i transformující příbytek od architekta Wese Jonese s názvem Mobile Dwelling Support Structure (MDSS). Jedná se o domov na solární pohon složený z několika montovaných prefabrikovaných boxů, kde každý z nich má svou vlastní funkcí a své místo. Najít zde můžete dokonce i mini kuchyň či šatnu.

Poslední exponát je od architekta Marka Macka, který se spíše zaměřil na minimalizaci, aby vše co potřebujete, bylo sbaleno na zadní straně přívěsu. Svým projektem samoodklápěcího mobilního obydlí chtěl cestování především zjednodušit, ale povedlo se mu také tímto jedinečným designem každého upoutat.

Tato nápaditá výstava jistě přináší novou perspektivu do architektury moderního bydlení spojeného s cestováním.

Zdroj: www.design-milk.com

 

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30