Sedací nábytek Self-made Seat se hodí i na cesty

Bc. Lucie Drahošová
4.8.2015
  • Design

Určitě už jste se mnohokrát ocitli v situaci, kdy vám přišlo na mysl: „Mít tak u sebe vlastní křeslo“. V přeplněné čekárně u lékaře, na zastávce autobusu, při čekání ve frontě v bance či na úřadě. Kdybyste měli v těchto situacích po ruce vychytávku od designérky Matali Crasset, měli byste po problému. Vymyslela totiž unikátní přenosná křesla, ze kterých můžete sestavit dokonce i celou pohovku.

Modulární nábytek, který umožňuje jednoduché přestavování, je fenoménem současnosti. Není divu, vždyť nabízí hravost, zábavu, kreativitu i přizpůsobivost pro každého jedince. Příkladem mohou být policové systémy, postele i sedací nábytek. Příkladem modulárního a zároveň stylového sedacího nábytku jsou i moduly sedacího nábytku designérky Matali Crasset, která navíc nábytek přizpůsobila i na cestování. Designérka vytvořila nábytek pro italskou nábytkovou společnost Campeggi a najdete ji pod názvem Self-made Seat.

Designové Self-made Seat jsou bílé moduly připomínající kufr či klasický polstr sedačky. Každý bílý zaoblený kvádr je opatřený dvěma rovnoběžnými oranžovými pruhy fungujícími rovněž jako ucho.  Díky němu můžete každý z polstrů jednoduše zvednout a přemístit nebo si ho i vzít s sebou na cesty. Větší počet polstrů zároveň umožňuje vytvořit lavici, křeslo, čtyřmístnou pohovku nebo třeba trojmístnou sedací soupravu i s loketními opěrkami. Pro tyto účely jsou polstry dvou různých rozměrů, tak aby vytvářely potřebné pohodlné sezení. Větší polstry slouží k sezení a opírání zad, menší fungují jako loketní opěrky.

Nábytek přitom můžete měnit libovolně podle potřeby, díky jeho lehkosti třeba každých deset minut. Pro pohodlí o samotě můžete vytvořit křeslo s lenoškou, pro párty zase rozměrnější pohovku. A na cesty vám poslouží jeden polstr jako univerzální židlička. A pokud se chcete nábytku zbavit úplně a proměnit obývák třeba v taneční parket, můžete polstry jednoduše poskládat na sebe do kouta nebo je uklidit do skříně.

Foto: http://www.dezeen.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30