Sladká stavebnice

Bc. Jana Štýbnarová
9.10.2014
  • Design

Máte rádi čokoládu? Kromě klasických tabulek je věcí z čokolády mnoho počínaje čokoládovými zajíčky až po Mikuláše, ale co když to chce něco nového, něco kreativního, něco co si v podstatě můžeme vyrobit z čokolády sami. A tak japonský designér Akihiro Mizuuchi vytvořil z čokolády populární dílky stavebnice Lego.

Nejprve si vytvořil formy jednotlivých kostiček za pomoci výpočtů a modelací na počítači a použití originálních plastových kousků, aby výrobky z čokolády působily reálně. Poté do nich nalil různé druhy čokolády a to hořkou, mléčnou, bílou, ale i jahodovou a pomocí přimíchání barviv pak získal i modré a zelené kostičky. Po vychladnutí z kostiček složil postavy z oblíbeného japonského animovaného seriálu Mobile Suit Gundam, ty byly vlastně prvním impulsem, proč vyrábět Lego kostičky z čokolády, chtěl tyto postavičky vytvořit zcela originálním způsobem a nadchnout tak své přátele a to se mu opravdu povedlo, i když na první pohled spíše připomínají roztomilé medvídky.

Zajisté je to ale skvělá inspirace, jak někoho překvapit a potěšit, zvláště pokud je ten dotyčný milovník čokolády a fanda do této stavebnice, na kterou vlastně nejste nikdy dost staří.

Zdroj: www.dezeen.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30