Vondom oslovila designéry a přináší stylové koberce pro exteriér

Bc. Lucie Drahošová
19.3.2015
  • Design

Pohodlí se dnes každý z nás chce užívat nejen v teple domova, ale i venku, na terase, u bazénu. Pro tyto účelu nabízí společnost Vondom nyní novou sérii exteriérových koberců, které vám zajistí maximální komfort, stylový design, a zároveň zvládnou zátěž venkovních podmínek. Na tvorbě kolekce přitom spolupracovalo hned několik designérů, takže je nabídka modelů různorodá a poutavá i pro náročné zájemce.

Společnost Vondom přišla s prvními kruhovými a oválnými exteriérovými koberci již na konci roku 2013. Tehdejší kolekci pro firmu vytvořil designér José Manuel Ferrero, a ohlas u veřejnosti byl velký. Od té doby rozvinula firma Vondom v tomto směru spolupráci s řadou dalších designérů a nyní přináší na trh z brusu novou a maximálně luxusně vyhlížející kolekci koberců pro exteriér. Celá kolekce nabízí různorodé modely, jejich společným jmenovatelem je však vždy elegance, luxus, a smysl pro nalezení krásy v jednoduchosti.

Ve spolupráci s egyptským průmyslovým designérem Karimem Rashidem vznik například dech beroucí asymetrický koberec Twist and Shout, který připomíná prolínající se černobílé letokruhy stromu, jehož průřez však není kruhový, nýbrž rozvlněný a protáhlý jako kaluž. Koberec působí elegantně, luxusně, a přitom je v zásadě jednoduchý.

Další zajímavý kousek vznikl ve spolupráci s architektonickou firmou A-cero, která navrhla pro Vondom kosodélníkový koberec Overlap. Barevné provedení je šedo-černé, přičemž koberec tvoří tři černé a tři šedé protilehlé protáhlé trojúhelníky. Jednoduchá geometričnost a barevný minimalismus vytváří elegantní a stylový celek, který je navíc pro exteriér i velmi praktický.

Hravý prvek do kolekce přinesl Javier Mariscal, a to prostřednictvím koberce Las Flores de Klee. Na černém podkladu vyniká bílý hravý asymetrický motiv abstraktních květin s drobnými detaily v azurové a rudé.

Sofistikované kousky pak přinesla spolupráce s designovým studiem Teresy Sapey. Cihlový koberec KOI s šedivým vzorem připomíná síť rozprostřenou na vodní hladině, bílo-fialový koberec Piano Piano s černým vzorkem zase silnici poznamenanou průjezdem pneumatik.

Smyslné a opět v zásadě jednoduché i nadčasové koberce přinesl také Ramon Esteve, který zaujme například kobercem FAZ, tvořeným třemi asymetrickými čtyřúhelníky v béžové, hnědé a bílé barvě, spojenými k sobě.

V neposlední řadě pak stojí za zmínku i koberec UFO z dílny francouzského designéra jménem Ito Morabito, jež se prezentuje pod obchodní značkou Ora-Ïto. Pro Vondom vytvořil koberec ve tvaru zaobleného obdélníku, jehož okrajovou asymetrickou linii tvoří tyrkysový lem, zatímco dominující středová část je bílá. Celé provedení je velmi svěží, a zejména k modravé hladině bazénu jistě skvěle sedne.

Zdroj a foto: http://design-milk.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30