Chytrá obuv Lechal

Bc. Jana Štýbnarová
28.8.2014
  • Technika

Na samém začátku byla myšlenka jak ulehčit život lidem se zrakovým postižením a z této myšlenky dokázal Anirudh Sharma vytvořit skutečnou pomůcku v podobě interaktivních bot. Již v roce 2010 sestavil jednoduchý nákres a po uplynutí dlouhé doby plné testování, přepracovávání a vymýšlení je konečný produkt zde.

Seznamte se s chytrou obuví "Le Chal" v překladu " Vezmi mě tam". Tato obuv je vybavena GPS navigací, Bluetooth technologií a hmatovou zpětnou vazbou, která pomáhá vibracemi v pravé či levé botě nevidoucího nasměrovat správnou cestou. Pomocí Bluetooth se boty synchronizují s navigací v chytrém telefonu ať už má operační systém Android, iOS či Windows. Aplikace pro váš chytrý telefon je také nabízena v několika světových jazycích.

Boty již neslouží pouze handicapovaným osobám, ale staly se populárními pro širokou veřejnost, také díky svým funkcím jako je hlídání trasy, monitorování fyzických aktivit či počítání spálených kalorií. Pokud vás ale boty nezaujaly a máte své vlastní kterých se nechcete vzdát a přesto se vám tato technologie líbí, nemusíte zoufat, protože kromě celých bot, se dají pořídit pouze vložky do bot se stejnými funkcemi. Vložky jsou stejně jako celé boty vyrobené z vysoce kvalitního polyuretanu a jsou antibakteriální, dále disponují dvěmi USB bateriemi pro napájení hmatového systému.

V balení se boty i vložky do bot dodávají i s nabíječkou pro nabíjení obou baterií zároveň, jenž zvukovým signálem upozorňuje na stav nabití baterií. Design bot je velmi jednoduchý a zaměřuje se na detaily, všimnout si můžete i zesílené patní části, což je dáno technologii napájení. Boty i vložky do bot jsou vhodné pro každodenní nošení jak pro muže, tak i pro ženy. Boty jsou k dostání pouze v červené barvě a vložky do bot si můžete vybrat buď s horní vrstvou červenou a spodní černou či naopak.

S touto vychytanou obuví nebude problém dojít až na kraj světa a zase zpět. A o vaše výsedky se pak samozřejmě můžete podělit se svými známými a kamarády.

Zdroj: www.design-milk.com, www.lechal.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30