Dům z 50. let v moderním kabátu

Bc. Jana Štýbnarová
18.8.2014
  • Architektura

Další zdařilý počin se povedl americkému studiu Aaron Neubert Architects, kdy z tradičního domu z 50. let udělali velkolepé moderní sídlo. Tento dům stojící v Los Angeles byl pro ně opravdovou výzvou. Poprat se museli nejen se svažitým terénem, ale také s přáním majitele dům rozšířit a zachovat přitom dva vzrostlé platany.

Rozšíření bylo dle architektů nejvhodnější umístit směrem po svahu, aby bylo dobře využito jinak nevyužitelného prostoru, proto zde přidali řadu ocelových nosníků a rozšířili tak prostor kolmo k domu zhruba o 140 m2. Takto orientovaná přístavba také poskytuje domu a jeho majitelům potřebné soukromí. A co víc, rozšiřuje se tím i velkolepý pohled do okolní kopcovité krajiny a je navozen dojem bydlení v korunách stromů

Oba platany v blízkosti původní části domu jsou pro majitele velmi důležité a proto bylo jeho přání vyslyšeno a větve těchto stromů byly zakomponovány do obytného prostoru a doslova prorůstají kuchyní, obývacím pokojem a ložnicí, ale také samozřejmě střechou, což dům úzce spojuje s přírodou. Tento přírodní nádech domu s dřevěnými trámy a prorůstajícími větvemi nenarušily ani nově přidané konstrukce, které byly v zájmu souladu natřeny na červeno a rámy pevných skleněných výplní byly natřeny na černo, což spolu s netradiční bíločernou stěnou kuchyně a obytného prostoru dodává domu na eleganci. Zbylá posuvná okna a také veškeré dveře byly orámovány jedlovým dřevem. Co se týče rozmístění domu, tak v přízemí je umístěna kuchyně s jídelnou a obývacím prostorem, společenská místnost, ložnice, koupelna, terasa a garáž, v prvním patře pak můžeme najít ložnici s prostornou koupelnou a další terasu. Přístavěná plocha mimo dům disponuje především prostorem na odpočinek s možností grilování či jiných aktivit a je také doplněna o luxusní vířivku.

Celkově je v interiéru, ale i exteriéru patrno spojení přírody s moderním designovým vybavením, které činí z tohoto domu perfektní místo pro život. Navíc díky nové přístavbě, volbě prosklených stěn, vhodně zakomponovaným větvím a vlastně i celkové orientaci domu máte opravdu pocit, že se nacházíte v korunách stromů. Tento dům se tak stává dalším originálním kouskem architektury, inspirací a domem snů pro mnoho lidí.

Zdroj: www.design-milk.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30