Dům z East Hamptonu v moderním provedení

Bc. Jana Štýbnarová
16.8.2014
  • Architektura

Jen proto, že je to Hampton, neznamená to, že vaše sídlo musí být chata či plážový dům. Toto se snaží dokázat newyorští architekti z Mojo Stumer Associates s touto moderní rezidencí v East Hamptonu. Místo toho, aby na zelené louce postavili nový dům, rozhodli se předělat stávající budovu. Díky tomu je čekali neuvěřitelné výsledky za mnohem kratší dobu a dokonce s polovičními náklady. A výsledek na který mohou být patřičně hrdí.

Místo typické šindelové Hamptonské budovy vytvořili co nejvíce prostorný objekt s moderní zinkovou střechou a zinkovými panely pokrytou fasádou. Studený kov prostřídali i teplým dřevem například cedrovými mřížkami skrývajícími vstup do garáže či dlouhými dřevěnými palubkami. Na zakázku si nechali udělat i ocelovovou a dřevěnou nosnou i podpůrnou konstrukci pro přední vstup a zadní plochu. Stejně tak mají na zakázku vyrobenou i hliníkovou a skleněnou závěsovou stěnu, kterou vidíte skrz celý dům na druhou stranu. V exteriéru samozřejmě nesmí chybět ani zapuštěný bazén.

Interiér je tvořen obývacím pokojem, jídelnou a kuchyní a má dvojitou výšku stropu, což mu dodává díky prodloužené ploše pocit otevřenosti. Volný prostor a velké množství skleněných stěn dělají z hlavního obývacího prostoru prosluněnou místnost. V prvním patře se nacházejí tři ložnice a vnitřní balkon, ze kterého je krásný pohled na celou místnost. Stylovým doplňkem interiéru jsou obnažené regenerované dřevěné trámy ozdobené kovovými detaily, jaké najdete i v exteriéru.

Zdroj: www.design-milk.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30