Goat mug – praktický hrnek inspirovaný kozami

Bc. Lucie Drahošová
5.2.2015
  • Design

Co může být více uklidňující, než vychutnat si do poslední kapky šálek oblíbené kávy? Přeci vychutnat si ho ze stylového hrníčku, který je i praktický a navíc vzdává hold zvířatům, kterým vděčíme za existenci kávy. Hrníček nese název Goat mug, tedy kozí hrnek, a tvarem připomíná kozí roh.

Autorem designu hrnku Goat mug je designové studio desnahemisfera, které spolupracovalo s firmou EQUA zaměřující se na podporu životního prostředí a ekologii. Výsledný hrníček připomíná roh, což byl také účel. Cílem autorů totiž bylo vzdát hold zvířatům, kterým vděčíme za „vznik“ kávy  - a to kozám. Inspirace kozou pochází ze známé legendy o pasáčkovi koz Kalimovi, který údajně z neznámého keře uvařil jako první nápoj podobný dnešní kávě.

Hrníček Goat mug je k dispozici ve dvou barvách – černé a bílé. V této barvě je přitom vytvořen nejen samotný hrnek tvaru rohu, ale i praktické víčko. Tvar hrnku je konkrétně úzce kuželovitý, a navíc dole zahnutý na stranu. Špičatý vrcholek tvoří dno hrníčku, zatímco z nejširšího místa se napijete.

V sadě k hrnku navíc každý zákazník dostane i praktický voděodolný kožený držák a dvojici odnímatelných pásků. Pomocí delšího pásku můžete hrnek nosit přes rameno, podobně jako kabelku. Při zavěšení na pásek se otočí hrnek do horizontální polohy, která je však zcela bezpečná i při naplněném hrníčku. Jen nesmíte hrnek zapomenout zavřít – jinak hrozí polití. Pásek například skvěle využijete při nákupech či telefonování, kdy potřebujete volné ruce. Dámy (ale i pánové) pak mohou podobně využít i kratší pásek, pomocí kterého lze vytvořit poutko, které můžete zavěsit třeba na kabelku, ruku, nebo madlo kočárku.

Pokud jde o držák, ten je tvořen prstencovitým koženým kroužkem, který můžete buď navléct na hrnek a využít jej jako příjemný prostor pro držení, nebo jej stáhnout, otočit naruby a vratký kuželovitý hrníček do něj posadit tak, že se jeho obsah určitě nerozlije. Co se týče estetiky, u černého modelu je kožený držák v černé barvě, u bílého pak v barvě hnědé. Na obou verzích koženého prstencového držáku přitom najdete siluetu kozí hlavy.

Vše působí hravě, ale zároveň i stylově, a je nutno přiznat, že detaily si autoři promysleli – ať už po stránce estetické, funkční, nebo i ideové. Jediné, co jim teď chybí, je komerční výroba.

Zdroj a foto: www.designboom.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30