Hrníček, na kterém si pochutnáte

Bc. Lucie Drahošová
29.8.2012
  • Design

K dobré kávě patří i lahodný moučník. Doménou moderní doby je ale multifunkčnost, a tak se ve Venezuele rozhodli spojit užitečné s příjemným. Výsledkem je moučník ve tvaru kávového šálku, ve kterém si nejprve můžete vychutnat kávu, a posléze ho sníst do posledního drobku.

Ke správnému odpolednímu relaxu patří dobrá kávička, něco sladkého na zub, a samozřejmě pohoda a klid. To vše nyní dovedl designér Enrique Luis Sardi sloučit do jediného objektu, a vznikl jedlý hrníček na kávu, který si zamiluje snad každý.

Hrníček je vytvořen ze sladkého těsta, takže je stoprocentně jedlý. Podle autora tohoto nápadu chutná jako něco mezi kornoutkem zmrzliny a sušenkou. Aby hrníček udržel kávu, a ta se nevsákla do těsta, je jeho vnitřek vylit cukrovou polevou, na které si po dopití kávy jistě taky pochutnáte.

Kromě faktu, že hrníček spojuje praktický účel se sladkou dobrotou v jednom, potěší zejména ty z nás, kteří po odpoledním šálku kávy rozhodně nemáme chuť jít umývat nádobí. Tenhle hrneček totiž můžete slupnout, a není třeba ani odnášet nádobí do kuchyně, natož jej ještě umývat. To je nejen pohodlné, ale také šetrné k přírodě. No není to dokonalé?

Designérsky přitom hrníčky vypadají velmi stylově, jsou opatřeny drobným ouškem, a nechybí jim nic, co by měl pořádný hrneček mít. Navíc mohou podporovat i tvůrčího ducha. Pokud jste kreativní osobnosti, můžete si koupit nebo vyrobit vlastní polevu, a hrnečkům dát osobitý vzhled.

Jako první by s těmito hrníčky měla vyrukovat společnost Lavazza, pro kterou Enrique Luis Sardi designový nápad vytvořil. Prozatím není jasné, kdy se jedlých hrníčků v česku dočkáme, jisté ale je, že si své příznivce najde. Už nyní totiž sklidil „Edible coffe cup" stovky ocenění v oblasti ekologie, marketingu, obchodní strategie či designu.

Zdroj a foto: http://inhabitat.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30