Když se ze dvou stane jeden

Bc. Jana Štýbnarová
26.8.2014
  • Architektura

Proměna kdy se ze dvou samostatných domů stane pouze jeden se odehrála pod taktovkou singapurské architektonické kanceláře Farm. Dům zvaný The Wall house byl dokončen v roce 2013.

Na přání majitelů se dva sousední podobné domy spojily v jeden, i přesto se stále jedná o dva oddělené bloky, které spojuje pouze centrální nádvoří do jednoho celku. Cílem bylo osamostatnit mladší generaci, ale bez ztráty kontaktu. Celkem se v domě nachází první patro, přízemí a pod hlavní budovou i suterén. V prvním patře můžeme najít ložnice, obývací pokoj, pracovnu, ale také posilovnu či balkon. V přízemí dominuje především kuchyně s jídelnou, ale je tu také prostor na odpočinek např. v knihovně, obývacím pokoji, koupelně, na verandě či terase. Z materiálů byly nejčastěji použity především ty přírodní jako je žula na nádvoří či dřevěné stropy a podlahy, doplněné o prosklené stěny. Dům je také obklopen velkým množstvím zeleně zejména na střeše a okolo domu, zachovány zůstaly i stromy nacházející se mezi domy, v podlaze a ve stropě pro ně bylo ponecháno místo, aby mohly dále růst a zdobit prostor. Inspirací pro toto uspořádání byla hlavně minimalistická krajina a filozofie klasické čínské zahrady plné výřezů a průhledů. Vkusně krajinu dotváří také vybudované vodní plochy jak v přízemí, tak v prvním patře, které dodávají domu harmonii.

Dům se sice nachází v centru města a je moderně vybaven, ale i tak představuje zelenou oázu klidu, do které by se jistě každý rád vracel.

Zdroj: www.design-milk.com

doprava zdarma

objednávky nad 1 999,- Kč
 

Vrácení zboží

zboží můžete vrátit do 14 dnů
 

+420 775 263 263

uživatelská podpora