Multifunkční dětský pokoj

Bc. Jana Štýbnarová
5.9.2014
  • Interiér

Unikátní přestavbou prošel dětský pokoj v jednom ruském venkovském domku. Renovace se stala součástí televizního pořadu Cottage Solution ruské televize NTV. Modernizace se ujala architektonická společnost Ruetemple. Cílem bylo z pokoje o 33 m2 vytvořit studovnu, hernu, ložnici, odpočinkový koutek i společenskou místnost v jednom pro dva sourozence, bratra a sestru.

Majitelé měli přání aby pokoj byl oázou pro jejich ratolesti, aby byl dynamický a děti tak neměly šanci poznat, co je to nuda. Tohoto se hned designéři chytli a místo klasického nábytku vytvořili originální a přitom funkční vybavení pokoje ve stejné barvě i designu, co by nepůsobilo rozkouskovaně, ale tvořilo jeden celek. Přitom se drželi neutrálních barev jako je bílá a světle a tmavě hnědá. Pro maximální využití prostoru v pokoji vytvořili vyvýšené patro, vhodné nejen k odpočinku, ale také jako úložný prostor. Situaci se zkosenou střechou designéři vyřešili stylovými závěsnými sítěmi, které dodávají celé místnosti na vzdušnosti, nechávají ji krásně prosvětlenou a navíc je to báječné místo pro lenošení. Další závěsnou síť můžeme najít i nad pracovním prostorem pro chvíle, kdy již v tak otevřené místnosti máte chuť na trochu soukromí. Spodní část pokoje je sestavena tak, aby oddělovala pracovní prostor se stoly a skříňkami od zbytku místnosti. To umožňuje především schodiště s vertikální zástěnou z dřevěných trámků sloužící také jako opora při chůzi po schodech. Co se zbylou částí pokoje vymysleli designéři velmi hravě, kdy vytvořili tři pásy pojízdného dřevěného nábytku na kolečkách tvořené konstrukcí z bočních stěn, zadní stěny s průhledem a stropu, spodní část pak slouží jako pohovka s úložným prostorem. Tyto tři pásy jsou originální v tom, že si je můžete rozmístit dle situace či nálady, buď z nich můžete poskládat velkou rohovou válendu, nebo dlouhou a úzkou pohovku či více malých pohovek a dokonce z nich můžete vytvořit i malou oddělenou místnost uprostřed místnosti, mysleli tak především na dětskou fantazii a potřeby.

Celkově je místnost hodně prosvětlena nejen okny v dolní části, ale i světlíky ve stropě, díky kterým je krásný výhled na nebe. A nejen to, dokonce i ze závěsných síti je vidět okny až do zahrady. Vše je zde vymyšleno tak, aby pokoj nebyl izolován od okolní krásné přírody. A co když slunce zapadne a není tolik přirozeného světla? Pro takové chvíle je pokoj prozářen několika stropními svítidly, aby žádná část místnosti nebyla tmavá a děti tak mohly trávit čas dle svých představ.

http://www.dezeen.com

doprava zdarma
objednávky nad 1 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora