Neobvyklá vyhlídka

Bc. Jana Štýbnarová
10.10.2014
  • Architektura

Nové odpočinkové místo s kouzelným výhledem do okolí vzniklo v Soulu, hlavním měste Jižní Koreje. Vytvořili jej architekti ze studia UnSangDong Architects v letošním roce. Při budování se drželi myšlenky, že každé místo na zemi má svůj původ, svou minulost a svou strukturu a veškeré tyto pozůstatky se na sebe vrství, stejně jako architekty navržená konstrukce.

Vybudované dílo má svým tvarem připomínat kopec, aby lépe zapadalo do okolní krajiny. Tvoří jej tmavě šedé železné desky navrstvené na sobě, prohlé do tří hlavních oblouků a jednoho menšího, kromě zadní části kde jsou již desky na sobě naskládány v přímé linii. Uprostřed konstrukce pak bylo vytvořeno místo vyplněné květináči z již dříve použitých cihel, které pro oživení nechali osázet bíle kvetoucími keři. Mezi jednotlivými deskami byl ponechán volný prostor nejen pro větší vzdušnost celého díla, ale také pro udržení harmonie mezi květináči představujícími minulost a kulisou dnešního okolí. Konstrukce je volně přístupná pro širokou veřejnost a tak se po ní můžete buď procházet a kochat přírodou, nebo si jen tak posedět s přáteli a relaxovat.

Zdroj: www.archdaily.com

doprava zdarma

objednávky nad 1 999,- Kč
 

Vrácení zboží

zboží můžete vrátit do 14 dnů
 

+420 775 263 263

uživatelská podpora