Netradiční kavárna Home Cafés

Bc. Jana Štýbnarová
9.9.2014
  • Interiér

Toto kouzelné místo vytvořil architekt Penda uprostřed Pekingu jako oázu klidu a pohody v centru rušného města. Zatím jsou kavárny tohoto typu pouze dvě a to v Pekingu a Tianjin, ale do budoucna je v plánu vytvořit celou síť těchto kaváren po celé Číně. Všechny kavárny nebudou úplně stejné, ale koncept bude velmi podobný, hlavním cílem je nabídnout lidem žijícím a pracujícím ve městech se silně znečištěným ovzduším, aby měli možnost relaxovat a nadechnout se čistého vzduchu.

Největší dominantou kavárny a tím co každého na první pohled hned zaujme je konstrukce z ocelových tyčí rozdělující prostor na menší části dodávající hostům více soukromí. Jednotlivé ocelové tyče dříve použité na stavbě opět našly své uplatnění, nyní jsou natřené na černo a vzájemným propojením tvoří mřížku sloužící jako police s velkým úložným prostorem. Tento prostor byl nápaditě využit naaranžováním dřevěných boxů na knihy a rostliny či pro osvětlení. Velkou výhodou je flexibilita jednotlivých boxů, kdy lze sestava měnit jak člověka napadne. Navíc lze konstrukce využít i jako opora pro plazící se rostliny. Velké množství zeleně a knihy kam se podíváte vytváří takřka domáckou atmosféru. Každý detail v kavárně má především působit na všechny lidské smysl, od použití různých materiálů jako je hrubá omítka či kůže a dřevo přes různorodé vůně až po uspokojení chuťových buněk.

Zejména díky rostlinám je kavárna Home Cafés místem, kam se budou zákazníci rádi vracet, směsice aroma z bylinek a kávy a příjemné prostředí dodává místu kouzelnou atmosféru při které zapomenete na všední starosti a necháte se unést zdejší náladou.

Zdroj: www.archdaily.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30