Oáza klidu Peconic House

Bc. Lucie Drahošová
30.8.2018
  • Architektura

Bydlení na dohled metropoli New Yorku a přitom v maximálním souladu s přírodou? I to je možné! Důkazem je malebná rezidence Peconic House, která se nachází na Long Islandu mezi North Forekem a South Forkem a na ploše 372 metrů čtverečních nabízí unikátní moderní bydlení, které však vychází z přírodních zdrojů a je esteticky i funkčně inspirováno magickou přírodou.

Rodinný objekt zaujme nejen svým umístěním a rozsáhlým pozemkem o rozloze pěti hektarů, ale především architektonickou jedinečností. Dům akcentuje moderní minimalismus linií, kdy půdorys domu představuje obyčejný kvádr a stupňovité terasy okolo domu rovněž respektují rovné geometrické linie. Přesto zdaleka nepůsobí obyčejně ani urbanisticky.

Barvy Peconic House jsou téměř výhradně přírodní, kdy plášť domu z recyklovaného dřeva je dokonce žíhaný tak, aby celá stavba téměř splynula s okolní přírodou. Propojení s přírodou je pak viditelné i v zakotvení stavby do mírně svažitého terénu namísto terénních úprav, ale třeba také v pokrytí celé střechy zeleným trávníkem. Pocitově pak propojení s přírodou dotahují k dokonalosti rozměrná skleněná okna, která tvoří téměř celou jednu stěnu domu a umožňují obyvatelům vychutnávat si dech beroucí výhled na okolní krajinu.

Přírodní materiály přitom dominují také interiéru, který je obložený světlým dřevem od podlah až po strop a koresponduje se světlým dřevěným nábytkem. Vybavení je spíše minimalistické, ovšem s důrazem na poutavé detaily a vysokou kvalitu využitých materiálů i vybavení. Za realizací stojí architektonické studio Mapos.

Zdroj a foto: www.dezeen.com, Michael Moran

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30