Průhledné interiéry Vertical Glass House

Mgr. Sandra Vasková
28.1.2014
  • Architektura

Výhled ze sklepa až na nebe. Takové možnosti nabízí zevnitř prosklený dům od čínského studia Atelier FCJZ, které hrdě představilo nový trend v architektuře i designu bydlení.

Betonové stavení z oceli a skla se nachází v Šanghaji a ubytovaným nabídne veškerou kontrolu nad děním v jeho prostorách. Díky skleněným podlahám totiž uvidí skutečně kamkoliv, od jídelního stolu až do koupelny či na toalety. „Původně jsem Vertical Glass House navrhl pro designovou soutěž již v roce 1991. Nyní slouží jako penzión pro hostující architekty a umělce v nejlidnatějším městě Číny," prohlásil zakladatel studia Atelier FCJZ Yung Ho Chang. Vila má také prosklenou střechu, stěny však zůstávají neprůhledné pro zajištění soukromí před zvědavými pohledy z venčí. Hlavním konstrukčním prvek je masivní ocelový sloup, jež slouží jako podpora stavení a doplňují jej spirálovitě zatočená schodiště v každém ze čtyř podlaží. Aby však ubytovna nepůsobil příliš chladně, doplnili ji architekté o dřevěné bednění a obložení pro zútulnění vnitřku i dotvoření fasády.

Zdroj a foto http://www.dezeen.com

doprava zdarma

objednávky nad 1 999,- Kč
 

Vrácení zboží

zboží můžete vrátit do 14 dnů
 

+420 775 263 263

uživatelská podpora