Rekreační minidomečky od LVPH

Bc. Lucie Drahošová
6.10.2014
  • Architektura

Rekreační minidomečky od LVPH

Lidí na planetě přibývá, prostoru máme ale stále stejně. Zejména v oblasti stavebnictví a architektury je tento fakt výzvou, kterou například designéři z LVPH přijali a zvládli na výbornou. Na půdorysu 5,5x5,5 metrů dovedli vytvořit rekreační stavbu s plným vybavením i komfortem, kterou si můžete na víkend pronajmout třeba i vy. Stačí si zaskočit do švýcarského Fribourgu.

 

S poptávkou po prostorově nenáročných, ale komfortních obydlích přišli majitelé rozlehlého parku Windig park, který se nachází ve Švýcarském Fribourgu. Majitelé sice disponují usedlostí z roku 1830 a překrásným třicetihektarovým pozemkem, jeho údržba je však příliš nákladná a aktuálně vyžaduje nemalé investice. Proto se majitelé rozhodli krásné prostředí zpřístupnit turistům a přilepšit si přivýdělkem v oblasti ubytování. Veřejnosti chtěli nabídnout moderní, ale jednoduché bydlení s výhledem na krásy parku, což se nakonec povedlo díky pětice ubytovacích staveb nazvaných Windig project, vytvořených architekty z LVPH.

Na několika místech pozemku je zdánlivě ledabyle rozmístěna pětice staveb o půdorysu 5,5x5,5 metrů a výšce 9 metrů. V minimalistickém prostoru je však toaleta, sprcha, kuchyňka i kamna, která jsou mimochodem jediným zdrojem tepla. Samozřejmostí je i jídelní prostor a samozřejmě prostor ke spaní, které jsou v obou případech překvapivě vzdušné a nepůsobí nijak stísněně.

Tvarově jednotlivé domečky připomínají kostky z dětské stavebnice – jednoduché dřevěné kvádry postavené horizontálně. Na třech podlažích ale samozřejmě nechybí okna ani dveře. V suterénu, který tvoří čtvrté podlaží s toaletou a koupelnou, je pak již jen umělé osvětlení.

Interiér je stejně jako exteriér ve dřevě, které je včetně dekoru viditelné doslova všude – na podlahách, obložení stěn, stropu, nábytku. S ohledem na rekreační využití a okolní všudypřítomnou přírodu však provedení nepůsobí nijak rušivě.

Zdroj a foto: © Jérôme Humber

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30