Stylový interiér plný suvenýrů a sbírek hraček

admin
1.9.2014
  • Interiér

Sbírky hraček, miniatur nebo suvenýrů z cest obvykle nejdou ruku v ruce s interiérovým designem, a většina designérů by vám jistě nejraději řekla: „Vyhoďte to!“, obzvláště pokud rozměry vašeho bytu nejsou největší. Tvůrci z Ganna Design Studio se ale s tímto úkolem naopak s nadšením poprali, a dokázali vytvořit stylový interiér menšího bytu i s četnými sbírkami, které mají pro majitele pochopitelně mimořádný význam.

S prosbou o vytvoření stylového interiéru přišel za designéry mladý pár z Tchajwanského města Taoyuan. K dispozici měli menší apartmá místního výškového domu, a snili o moderním, čistém, pohodlném a funkčním designu v kavárenském stylu. Jediný podstatný háček byl v tom, že měli designéři do řešení zakomponovat i četné sbírky hraček, miniatur a suvenýrů, které si dvojice přivezla z cest a má k nim citový vztah. Uklidit je do skříní tedy nepřipadalo v úvahu.

Ganna Design Studio nakonec pro dvojici vytvořilo interiér plný pohodlí a zajímavých doplňků i kusů nábytku, vkusně kombinující jednoduché prvky s výraznými.

Hned při vstupu do bytu zaujme poutavá lavice vytvořená podél zdi, která prostupuje chodbou plynule dále do bytu a navíc slouží jako skvělý úložný prostor. Následující místností je kuchyně s bílou linkou a šedými i červenými akcenty, na kterou navazuje jídelna s rozměrným stolem, designovými zavěšenými černými světly a křesly v černé a žluté barvě s atypickými liniemi. Naproti křeslům je pak u stolu k dispozici i lavice prostupující z chodby, opatřená rozměrnými polštáři, kterou lze dokonce v obývací části bytu využít i jako lůžko.  Za lavicí je pak umístěna prostorná vitrína plná hraček a miniatur, která vkusně vyplňuje prostor. Jídelní stůl se směrem doleva proměňuje ve stůl psací. Těsně před psacím stolem se pak rozprostírá obývací část prostoru s károvanou černo-bílou pohovkou a opět hravým designovým kulatým konferenčním stolkem či tmavým kobercem ve tvaru nepravidelného čtyřúhelníku. Naproti pohovky najdete televizi umístěnou u krátké příčky stojící uprostřed pokoje. Ta také slouží jako předěl mezi obývákem a ložnicí, respektive jen manželskou postelí, která se nachází v relativně otevřeném prostoru za příčkou. Skříně jsou řešené jako vestavěné podél celé ložnice, s poutavými masivními úchytkami připomínajícími ploché zábradlí.

Dominantními barvami jsou v celém apartmá béžová, bílá a šedá, které jsou doplňovány a oživovány sytými a barevnými tóny v doplňcích a nábytku, například rudou, žlutou nebo i černou. Z celého řešení srší hravost a smysl pro humor, zároveň se ale nevytratil ani styl a funkčnost.

Zdroj a foto: http://design-milk.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30