Torontské kanceláře Shopify hýří hravostí

Bc. Lucie Drahošová
13.1.2015
  • Interiér

Zábavné a kreativní pracovní prostředí se v současnosti stálá velkým trendem, a u nejednoho pracovníka skutečně funguje jako zdroj inspirace, dobré nálady i energie. Pro odvázanější pracovní prostory se proto rozhodla i společnost Shopify - konkrétně ve své nové pobočce v Torontu. Sto let starý cihlový sklad pro ně společnost MSDS Studio proměnila v nápaditý a hravý prostor.

Nové prostory společnosti Shopify zahrnují 90 pracovních stanic, recepci s prodejnou, zasedací místnost, 6 malých jednacích místností a tři velké, dále jídelnu, kuchyni, kavárnu, hernu i relaxační zónu. To vše na ploše 1800 metrů čtverečních bývalého starého cihlového skladiště.

Zajímavostí celého projektu je v první řadě eliminace interiérových příček a jiných bariér, jejichž počet je snížen na skutečné minimum. Pocit soukromí mezi jednotlivými sekcemi či pracovišti dodávají pouze pevné dřevěné žaluzie, které jsou využity jak v horizontálním, tak i vertikálním či dokonce šikmém provedení. Žaluzie vymezují jednotlivé úseky, ovšem zároveň dodávají prostoru pocit otevřenosti a propojenosti a také umožňují průchod denního světla, o které díky rozměrným oknům není nouze. Co se týče případného nežádoucího šíření zvuku mezi jednotlivými sekcemi, designéři využili speciální zvukotěsná skla a především strategické rozmístění jednotlivých sekcí.

Pokud jde o vizuální stránku, jednotlivé funkční sekce se odlišují i provedením, ačkoliv pojítkem jsou industriální a umělecké prvky či přírodní materiály. V jednacích prostorech vás zaujme barevná policová stěna s předměty denní potřeby, relaxační zóna osloví starými zelenými vraty a zaparkovaným kolem, v jídelně upoutá industriální strop plný masivního potrubí. Samozřejmostí je kreativní nábytek, kontrastní barevné kombinace jednotlivých nábytkových kusů a smysl pro detail - ať už při volbě materiálů, barevného provedení, nebo třeba doplňků.

Designéři přinesli řadu novátorských nápadů, a ačkoliv šlo mnohdy o detaily, mladistvá energie, lehkost i kreativita je nepopiratelná. V jistém ohledu se ale přeci jen autoři stále drželi zpátky, a sice ve využívání barev. Prostoru totiž zcela dominuje neutrální béžová, šedá, černá či bílá – a dokonce i v detailech se pestrosti dočkáme jen zřídka.

Zdroj a foto: http://design-milk.com

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30