Villa Vals schovaná v ledové díře

admin
9.5.2011
  • Architektura

Zcela neobvyklý a originální designový kousek vymysleli návrháři Bjarne Mastenbroek a Christian Müllervila, který pak zrealizovala architektonická společnost SeARCH and CMA a zasadila jej do překrásné krajiny ve švýcarských Alpách. Stavení se nachází velmi blízko světově proslulých termálních lázní Vals.

Tento počin jistě vyžadoval řádnou dávku drzosti a odvahy, avšak s jistou vidinou mistrovského moderního díla. Stavení se nachází v malé alpské vesnici, která má dohromady asi 1000 obyvatel, a sedí v uzoučkém údolí Graubünden. Architekti spolu s designéry měli stejnou stěžejní myšlenku - integrovat tuto vilu do krajiny, aniž by byla zasažena či nějak porušena. Jedním z důkazů je také netypicky řešený vstup do vily, který vede skrze nedalekou dřevěnou kolibu Graubünder. Pokračuje přes podzemní tunel, který vede přímo přes hory. Fasáda domu je mírně zešikma, což umožňuje překrásný pohled na horskou scenérii na údolí naproti tomuto stavení. A aby se hosté mohli kochat dosyta, jsou okna skutečně dostatečně velká s velkým zorným úhlem. Dům, který má výměru cca 160 m2, nabízí prostory pro deset, maximálně dvanáct lidí. Je obklopen prostornou zahradou a soukromí je zde zaručeno.

Vila byla dokončena v roce 2009, postavena a zařízena ve spolupráci s velkým množstvím holandských designérů a firem, které se věnují holandskému designu. Jejich díla plynule zapadají i do vnitřních prostor vily. Jsou jimi například produkty od Helly Jongerii,  Demakersvanu, Scholten & Baijings, Marcela Wanderse, Vitry Nederland i dalších. V prostorném interiéru je zakomponován eklektický, ale současně velmi vyvážený mix moderního nizozemského designu. Zde si můžete prohlédnout skutečně kvalitní kombinaci architektury, interiéru i designu.

Zdroj a foto: www.villavals.ch, Iwan Baan

 

doprava zdarma

objednávky nad 1 999,- Kč
 

Vrácení zboží

zboží můžete vrátit do 14 dnů
 

+420 775 263 263

uživatelská podpora