Zrcadla

Bc. Jana Štýbnarová
13.8.2014
  • Interiér

"Řekni mi zrcadlo, kdo je na světě i v zemi zdejší, kdo je nejkrásnější?" tak zní známá otázka z pohádky a podobné věty můžeme slýchávat denodenně z leckteré koupelny. Zrcadlo je totiž nepostradatelným prvkem v domácnosti, vždyť kdo nechce vidět jak právě vypadá, ať už je ráno či večer, sebe nemáme nikdy dost. I když nejčastěji zdobí stěnu koupelny, jeho význam stále roste, už nechce být jen zastrčené v tmavé vlhké místnosti, chce vykřičet do světa, že si zaslouží čestné místo v interiéru. A to mu dokážeme zajistit, dnešní doba je pro něj příznivou, na trhu můžeme spatřit širokou škálu designových zrcadel, která přímo vybízejí k tomu, aby se jich člověk ujal a náležitě je ocenil vhodným umístěním. Nejednou tak bývají situována do hal, předsíní, obývacích pokojů či ložnicí, kde už neplní pouze funkci pro kterou byla stvořena, ale mohou sloužit efektněji například k optickému zvětšení místnosti, či se z nich stávají plnohodnotné dekorační doplňky.

Moderní zrcadla už dnes nejsou pouze jednoduchých tvarů typu kruh či obdélník, ale velmi často můžeme narazit na složitější kousky s netradičními křivkami a dokonce i na soubory několika různě spojených zrcadel v jedno. Designéři nenechávají nic náhodě a chtějí, aby jejich výtvory byly originální a budily co největší pozornost, stejně jako my chceme, aby náš domov byl jedinečný. Kromě tvaru si ještě můžeme vybrat mezi zrcadlem s rámem či bez něj, samozřejmě s přihlédnutím k celkové koncepci interiéru. Předností výběru orámovaných zrcadel je možnost si zvolit barevnou kombinaci, což zrcadla bez rámu nabídnout nemohou.

Pokud se tedy rozhodnete pro koupi zrcadla je dobré myslet na dvě věci a to kam jej umístíme a co od něj vlastně očekáváme. Zrcadel použitelných v domácnosti je mnoho druhů od nástěnných, přes stojací, stolní až po nejmenší kapesní. Ale někdy jsou kapesní příliš malá a jsou lepší stolní a na ty zase né vždy máme stůl a tak by se víc hodila stojací, ale na ty musí být přece jen víc místa, je to ale rozhodování. Často tak bývají nejvyhledávanější variantou zrcadla nástěnná, jelikož nezabírají mnoho místa, dají se zavěsit všude a vybere si z nich opravdu každý.

Ale co když to pořád není ono a máme zálusk na něco velkolepějšího? Tak to nemusíme zoufat, jistě se tu najdou i taková luxusní zrcadla, od kterých nespustíte oči a ta vám možná i odpoví na otázku, kdo že to je nejkrásnější?

Originální zrcadla koupíte v našem e-shopu zde.

doprava zdarma
objednávky nad 9 999,- Kč
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 733 712 508
uživatelská podpora 9:30 - 20:30