Luxusní život v pohádkové rezidenci

Dagmar
19.3.2011
  • Architektura

A-cero Architects, španělský architektonický team, s jehož tvorbou jsme se již na stránkách Maxidesignu jednou seznámili (Minimalistická čistota rodinného domu ve Španělsku), je autorem velké, luxusní residence na předměstí Madridu, v Pozuelo de Alarcón. Rezidence s obytnou plochou 1000 m2 se nachází v bohatém sousedství a oproti ostatním domům je svými rozměry nejmenší. To ale rozhodně neznamená nejméně luxusní. Její dispoziční program zahrnuje všechny možné vymoženosti, jaké může rodinné bydlení dnes nabídnout a veškerý použitý nábytek, materiály i konečné úpravy jsou provedeny precizně a v té největší možné kvalitě. Studio A-cero tak rozhodně vytvořilo obdivuhodný kus architektury, který se nesmazatelně zapíše do jejich portfolia.

Pozemek je poměrně dosti svažitý, obdélného tvaru, s rozlohou 4 500 m2 (pro srovnání, klasický nový rodinný dům v Čechách má parcelu kolem 800 m2). Přístup ke stavení je zajištěn soukromou cestou na severu pozemku, jižní část tvoří úžasná zahrada, zručně architektonicky dotvořená, která je s domem v co nejužším kontaktu. Díky svažitosti pozemku je dům zahlouben v terénu a podzemní podlaží je ze severní strany celé otevřené. Dvoupodlažní stavba upoutá především použitím nemožných úhlů a velkolepými rozměry předsazených konstrukcí, které vynikají ve světlém, mramorovém obložení. To je na některých místech ještě doplněno vertikálními pláty tmavé žuly. Společně se světlým provedením exteriérů i interiérů se o zachování lehkosti a prosvětlenosti stará dostatečné prosklení.

Autory interiérů jsou též A-cero Architects, kteří designovali i většinu nábytku a nechali ho zhotovit na zakázku. Příjemně působí zpracování pokojů v různých barvách, což u většiny moderních staveb nebývá zvykem. Velká vstupní hala sousedí s prostorným salonkem a obývacím pokojem. Oba tyto reprezentativní pokoje jsou velkými okny v přímém propojení s venkovní terasou, která láká k posezení ve stínu mohutné, mramorové konzoly. Terasa přechází pozvolně ve velký bazén s vířivkou, u kterého je umístěn venkovní bar a zařízení na barbecue. Ve spodním podlaží nalezneme ještě kuchyni, úklidovou komoru a nezávislé ubytování pro služebnictvo s vlastním vchodem, které obsahuje dvě ložnice, dvě koupelny a společný obývací pokoj. Na opačnou stranu od vstupní haly se v prvním podlaží nachází i hlavní ložnice s velkou šatnou a přímo ohromnou koupelnou. Ve sklepním podlaží, otevřeném do exteriéru ze severní strany, jsou umístěné tři další ložnice s koupelnami a hernou, tělocvična, kino, vinný sklep, technická místnost a garáž.

Zdroj a foto: contemporist.com

doprava zdarma

objednávky nad 1 999,- Kč
 

Vrácení zboží

zboží můžete vrátit do 14 dnů
 

+420 775 263 263

uživatelská podpora